3 nuttige bestedingstips!

Geplaatst op Geupdate op

door Greetje Remmerde – Pensioendoehetzelf.nl (27-08-2014)

Het is crisis dus we moeten zuinig zijn. Als het niet voor nu is dan, met de versobering van onze pensioenen in het achterhoofd, wel voor later. Hand op de knip dus! Nu is het vanzelfsprekend altijd goed om verstandig met geld om te gaan, maar we hoeven natuurlijk nu ook weer niet als vrekken door het leven te gaan. Waar mag je je geld tegenwoordig dan nog wel aan uitgeven?

Hieronder enkele, volgens geluksonderzoekers, zinvolle bestedingen van je geld:

  1. Gebruik je geld in kleine gedeelten en vermijd grote uitgaven.

Mensen hebben de geweldige gave zich goed aan te kunnen passen aan omstandigheden. Als het wat minder gaat kunnen mensen vaak heel goed de “tering naar de nering zetten”. Maar dat aanpassingsvermogen geldt ook in positieve omstandigheden. Aan luxe went men minstens net zo snel; elke dag champagne wordt op den duur ook net limonade.

Volgens geluksprofessoren is het daarom dan ook verstandiger om je geld uit te geven aan zaken die je dagelijks leven verbeteren dan om grote uitgaven te doen die kortstondig genot opleveren.

Die net te grote auto maakt je in het begin misschien heel gelukkig, maar als de nieuwigheid er af is had je (als je heel eerlijk tegen jezelf bent) misschien ook net zo goed het kleinere model kopen.

  1. Investeer je geld in ervaringen in plaats van in materiële bezittingen.

“Dingen doen” levert meer geluk op dan het bezit van spullen. Koop liever kaartjes voor een theatervoorstelling dan kleding, geef je geld liever aan een vakantie uit dan aan een luxe horloge: activiteiten verbinden daar waar materieel bezit juist voor verwijdering zorgt. Bovendien kunnen de ervaringen een schat aan mooie herinneringen opleveren. En die zijn onbetaalbaar!

  1. Gebruik je geld om minder te werken, niet om meer te kopen.

Geluksonderzoekers hebben aangetoond dat er een sterk verband bestaat tussen een sterk vriendennetwerk en geluk. Dus, ga in plaats van meer werken om nog meer spullen te kopen, tijd vrijmaken om een sociaal leven op te bouwen.

Kortom, trek er op uit met je dierbaren! Ga leuke dingen doen, en hou voldoende achter de hand om toch die zinvolle uitgave te kunnen doen als de gelegenheid zich voordoet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s