Shoppen loont! Ook voor financiële producten.

Geplaatst op Geupdate op

door Greetje Remmerde – Pensioendoehetzelf.nl (19-09-2014)

Bij de ene supermarkt zijn de appels in de aanbieding en bij de andere het broodbeleg; dus je fietst van de ene winkel naar de andere. Veel mensen doen dat en besparen zo een hoop geld. Vele kleine beetjes wordt na verloop van tijd een heleboel. Met financiële producten is dat niet anders. Ik ga eens voorrekenen wat de financiële boodschappen kosten bij de hoogste en laagste aanbieder (voor zover mij bekend en ik kan er een stuk of vijf vergelijken; peildatum 1-9-2014). Ik kan alvast verklappen dat mijn boodschap zal zijn: ga ook shoppen als het om financiële producten gaat!

Case
De mevrouw die al die winkels bij langs fietst voor de goedkoopste boodschappen is 40 jaar oud. Ze doet afwisselend free lance werk en los-vast baantjes. Tot nu toe weinig pensioenopbouw. Haar man heeft een goede baan met dito pensioenregeling. De dame wil, ook met het oog op de kinderen, toch wel iets regelen. Om haar heen heeft ze al een aantal mensen plots ongeneeslijk ziek zien worden en ze realiseert zich dat het haar ook kan overkomen. En hoe moet het gezin dan verder? Ze wil graag een overlijdensrisicoverzekering afsluiten op haar leven zodat haar man in dat geval wat extra hulp kan inkopen: kinderopvang, huishoudelijk hulp, dat soort dingen. Ze wil daarvoor € 100.000 verzekeren. De verzekering loopt tot haar pensioendatum. Vervolgens wil ze ook geld opzij leggen voor haar oude dag zodat ze later bovenop haar AOW een uitkering van € 10.000 per jaar kan ontvangen. Wat kost dit?

Overlijdensrisicoverzekering
Eerst de overlijdensrisicoverzekering. Bij aanbieder A, kost deze € 14,97 per maand en bij aanbieder B  € 20,67. De verzekering loopt 27 jaar, vele kleine beetjes wordt een heleboel: de nominale som van de premies wordt dan bij verzekeraar A € 4.850 en bij verzekeraar B € 6.697. Een verschil van bijna € 2.000!

Lijfrente
Dan de aanvulling op het pensioen. Bij aanbieder A kost de jaarlijkse, levenslange uitkering € 162.225. Bij aanbieder B bedraagt de koopsom € 184.488. Hier bedraagt het verschil een flink bedrag van € 22.263!!! De dame in kwestie kan haar fiets al inruilen voor een boodschappenauto!

Banksparen
Om het geld bij elkaar te sparen in 27 jaar moet ze maandelijks geld opzij leggen. Aanbieder A vergoedt een spaarrente van 3,55% en aanbieder B geeft slechts 0,5%. Het te sparen maandbedrag bij aanbieder A wordt dan € 307 en als mevrouw kiest voor aanbieder B moet ze elke maand € 534 opzij leggen om het doelkapitaal bedrag te bereiken. Dit verschil van € 227 per maand loopt over de gehele looptijd op tot € 73.548!

Totaalsommetje
Overlijdensrisicoverzekering              € 4.850            € 6.697
Banksparen voor lijfrente                   € 99.468          € 173.016
Totaal                                                  € 104.318        € 179.713

Het totaal verschil in prijs voor hetzelfde financiële boodschappenmandje bedraag maar liefst € 75.395! De dame kan haar boodschappenauto inmiddels omruilen voor een zeer luxueuze wagen!

Mensen, zoek een onafhankelijke tussenpersoon, geef hem € 1.000 en laat het hem de beste producten voor je uitzoeken. Het kan wel uit!

Advertenties

Een gedachte over “Shoppen loont! Ook voor financiële producten.

    […] daarbij de moeite om meerdere offertes op te vragen, de tarieven verschillen in de praktijk nogal. Shoppen loont, ook voor financiële […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s