7 redenen om niets aan je pensioen te doen

Geplaatst op

door Greetje Remmerde – pensioendoehetzelf.nl

ING publiceerde deze week een onderzoek waaruit bleek dat 75% van de Nederlanders het uitzoeken van hun pensioen uitstelt. Ik heb ooit eens 7 redenen gegeven om meteen met je pensioen aan de slag te gaan. Maar er zijn natuurlijk ook best redenen te bedenken om juist niets aan je pensioen te doen. Hieronder geef ik je er eveneens zeven. Bepaal vervolgens zelf maar wat het best bij jou past.

 1. De overheid zorgt wel voor me
  De overheid garandeert, met de AOW, altijd een minimum inkomen. Ik hoef daar niets voor te doen. Ik krijg dat automatisch, gewoon vanwege het feit dat ik in Nederland woon. Met een toenemend aantal ouderen zal de politiek altijd voor deze groep op blijven komen. Ik hoef me daar geen zorgen over te maken.
 2. De pensioenhervormingen houden het Nederlandse systeem wel overeind
  Alle knappe koppen in Nederland buigen zich momenteel over ons pensioensysteem. We hebben een goed systeem en dit zal beslist zo blijven. Met de komende aanpassingen zullen we er zeker niet op achteruit gaan. Ik heb geen enkele reden om daar aan te twijfelen.
 3. Anders blijf ik gewoon doorwerken
  Mocht het toch nog tegenvallen kan ik altijd door blijven werken. Voor iemand met mijn kwaliteiten is er altijd werk.
 4. Ik kan me goed aanpassen
  Als ik mijn levensstijl om moet gooien heb ik daar geen enkele moeite mee. Dan ga ik toch goedkoper wonen? Of minder op vakantie?
 1. Ik leef nu
  Ik vind het onzinnig om te sparen voor later. Het is maar onzeker of ik er tegen die tijd nog ben. Daarom pluk ik de dag nu.
 1. Ik heb geen last van een onrustig gevoel
  Sommige mensen hebben last van een knagend stemmetje dat in hun oor fluistert dat ze toch hun pensioen eens uit moeten zoeken. Ik heb daar totaal geen last van. Ik denk ook niet dat het me rust brengt als ik weet dat mijn financiën op orde zijn. Ik ga liever een eind hardlopen.
 2. Ik heb er toch geen enkele invloed op
  Alles wordt op bestuurlijk niveau besloten en ik kan er zelf toch niets aan doen. Bovendien is wat vandaag wordt besloten morgen weer anders. En een eigen spaarpot zet evenmin zoden aan de dijk.

Zijn bovenstaande redeneringen op jouw lijf geschreven? Dan voel je je zeker gesterkt om jouw financiële toekomst op zijn beloop te laten. Heb je daarentegen toch twijfels? Begin dan met het opstellen van een pensioenplan. Het is echt niet zo moeilijk, je moet er alleen wel even voor gaan zitten. Een tip voor degenen die een stok achter de deur nodig hebben: zoek iemand die je kan helpen. Als je een afspraak hebt gemaakt, moet je wel en kun je er niet meer onderuit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s